Werkzaamheden

De werkzaamheden van Drieboom glas in lood bestaat uit drie onderdelen.
Het repareren van bestaande glas in lood panelen, een complete restauratie van antieke ramen of het volledig uitvoeren van nieuwe – door u zelf ontworpen – ramen.

Reparatie
Kleine reparaties aan bestaande glas in lood ramen kunnen meestal ter plekke worden uitgevoerd, zodat het paneel niet verwijderd hoeft te worden. Dit is wel afhankelijk van de algehele conditie van het paneel.

Restauratie
Vaak zijn glas in lood panelen al 70 tot 100 jaar oud. De soldeerpunt vertonen vaak scheurtjes, de stukken glas ‘rammelen’ en soms is er sprake van glasschade. In dat geval kan het paneel het beste worden gerestaureerd. Dat wil zeggen dat het raam helemaal uit elkaar wordt gehaald en elk stukje glas afzonderlijk wordt gereinigd. Kapot glas wordt vervangen door nieuw glas of liever nog door een ander stuk oud glas. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met mogelijke kleurverschillen. Het paneel wordt weer opnieuw opgebouwd met nieuw lood. Elk stukje glas wordt met speciale kit aan het lood gehecht, zodat er een stevig, wind- en waterdicht raam ontstaat. Het lood kan kunstmatig worden verouderd, waarbij de authentieke uitstraling weer gewaarborgd is.

Ontwerp
Er zijn verschillende mogelijkheden om nieuwe ramen te ontwerpen. Een bestaand, antiek paneel kan als basis worden genomen en op maat worden aangepast. Drieboom glas in lood heeft altijd een aantal authentieke panelen op voorraad.
Een raam kan natuurlijk ook volledig nieuw worden ontworpen in zowel traditionele als in moderne stijl. Het glaswerk kan vervolgens met diverse glassoorten en uit verschillende kleuren worden opgebouwd.
Een ontwerp gaat natuurlijk altijd in samenwerking met u. Heeft u ideeën of een voorbeeld van een raam wat u in uw eigen geplaatst wilt zien? Ik kom langs om u te adviseren en mogelijkheden met u door te nemen. Uiteraard is dat geheel vrijblijvend.

Ontwerpvoorbeeld: rond raam geplaatst in een herenhuis in Tuitjenhorn. Het raam is opgebouwd uit verschillende kleuren nieuw kathedraalglas en glasjuwelen. Het is een volledig nieuw raam, maar in authentieke stijl ontworpen.

Ontwerpvoorbeeld voor een modern woonhuis: een voorbeeld van een mooie mix tussen een modern en meer traditioneel ontwerp. Voor deze jaren ’70 woning is, gebruik te maken van hedendaagse kleuren, een bijzonder en harmonieus geheel ontstaan.

Voorbeeld van restauratie: Groot, gebrandschilderd gedenkraam vóór de restauratie. Het raam ligt in stukken, er is glasschade en er zijn veel verfresten aanwezig.
En ernaast hetzelfde raam ná de restauratie. Het raam is weer in zijn oude glorie hersteld.